Férfi-női barátság?

“A barátság színtere sokkal mélyebben van lelkünkben, mint a szerelemé. Nincs szükség vágyakra, küzdelmekre, mégis minden szenvedélyt kielégít. S míg a szerelem egy múló, röpke idillikus állapot, addig az igaz barátság egy életen át tartó szeretet.”

Tovább

Fel lehet készülni a boldog házasságra? III. rész

Ahogy Önmagammal szemben, a párommal szemben is vannak elvárásaim. A férjem, ne játssza el velem szemben a családfő szerepét csak azért, mert ő a férfi. Kezeljen egyenrangú társként. Ne legyen agresszív zsarnok, durva vagy goromba, szeressen, becsüljön.

Tovább

Fel lehet készülni a boldog házasságra? II. rész

Mint nő, mondom, hogy tanulj meg több figyelmet fordítani belső tulajdonságaidra, mint amennyit fizikai megjelenésedre fordítasz, mert pusztán a szépség és a nemi vonzerő nem tudja eltörölni az elmebeli és szellemi összeférhetetlenséget.

Tovább

Fel lehet készülni a boldog házasságra? I. rész

Maga a szó, hogy házasság mindenkinek mást jelent. Van, akinek örökre tartó szerelmet, összetartozást. Van, akinek csak egy papírformát, valaminek a megpecsételését. Sajnos még a mai világban a XXI. században is köttetnek érdekházasságok.

Tovább

Csapatmunka

A férfiak és a nők igényei, feladatai, érdeklődési köre nagyban különböznek egymástól, és nem kis feladat egy párkapcsolatban megtartani az egyensúly a napi tevékenységek elosztásában.

Tovább

A hasad legyen lapos, ne a kapcsolatod

Mindannyian arra vágyunk, hogy megtaláljuk életünk párját. Mi nők pedig arra törekszünk, hogy partnerünk számára megmaradjunk az ideális nőnek. Ez az állapot nincs magától, minden nap meg kell küzdeni érte, sosem feledkezhetünk meg női mivoltunkról.

Tovább

A tékozló fiú története: miért kell elengedni?

Előfordult már, hogy párja feladná? Máshová menekülne? Mert nem érzi jónak kapcsolatukat? Feltette már a kérdést: miért nem érti meg, hogy még mindig szeretem! Ilyenkor mit lehet tenni?

Tovább

1. rész – A pornó hatása a párkapcsolatokra

Gyerekkoromban izgatottak voltunk, amikor időnként meztelen néniket láttunk egy újságban. Majd később is, amikor este 11- után a tv-ben fel-felbukkant az a bizonyos felnőtt csatorna. Manapság már nem kell várni, bármikor elérhető a kívánt tartalom!

Tovább

Tökéletes párkapcsolat vagy hamis illúzió?

Mit jelent az a szó, hogy tökéletes? Nincs benne hiba? Minden úgy jó, ahogy van? Nincs benne kihívás? Nem akarom megváltoztatni? Meg akarok felelni egy általam vagy a másik által felvázolt képnek? Jó-e, ha tökéletességet várok el magamtól/mástól vagy túl szép, hogy igaz legyen?

Tovább

Emlékezzünk…

Egy jól működő kapcsolatban nagyon fontosak az egyéni célok mellett a közös célok is. Kellenek, hogy tudjuk, hogy merre akarunk együtt haladni. Ha a közös hajónknak nincs úti célja, akkor csak úgy teng-leng a tengeren kikötő nélkül.

Tovább

Küldetésünk

Küldetésünk, hogy párkapcsolatban élő Olvasóinknak olyan gondolatokat és tanácsokat közvetítsünk, amelyek elősegítik hosszútávon is boldog párkapcsolatuk kialakítását, megtartását vagy megmentését. Portálunk szerzői kizárólag a Párkapcsolati Coaching és Mediációs Intézet által regisztrált párkapcsolati coachok, valamennyien a párkapcsolatok területén dolgozó segítő szakemberek.