Válaszolj és nyerj!

Mi az, amivel egy konfliktushelyzetet könnyen fel lehet oldani az alábbi cikk szerint?

egymás megértése
összebújás
párunk fájdalmának elismerése

Neved:

E-mail címed:

A játékban történő részvételhez el kell fogadnod a Játékszabályzatot, melyet itt olvashatsz el »

A Játékszabályzatot elolvastam és
elfogadom:

Játssz és nyerj!

Olvasd el az alábbi cikket, majd válaszolj jobb oldalt egy egyszerű kérdésre!

A helyesen válaszolók között egy különleges, párkapcsolati hangoskönyv csomagot sorsolunk ki 11.940 Ft értékben!

A játék ideje: 2017. január 1. – 2017. június 30.

Sorsolás időpontja: 2017. július 3.

 

Bűvös stratégia a párkapcsolati konfliktusaink kezelésében

fajdalomelismereseLétezik egy bűvös hozzáállás, ami elengedhetetlen olyankor, amikor megbántjuk valamivel a társunkat. Hogy mi ez?

A legtöbb konfliktusunkból nem azért lesz elhúzódó szeretetlenség, mert rossz a párkapcsolatunk. Hanem azért, mert amikor fájdalmat okozunk a társunknak, elfelejtjük ezt felé elismerni!

Pedig csak annyit kéne mondanunk, hogy: “Hú, látom hogy ez fájhatott Neked!”

Vagy még egyszerűbb az, hogy csak egyszerűen CSENDBEN odafigyelünk arra, amikor a másik a csalódottságáról, a fájdalmas érzéseiről beszél nekünk.

Nem támadjuk a társunkat azonnal, nem kérdőjelezzük meg az érzéseit, hanem elfogadjuk azokat. A fájdalmát nem eltoljuk magunktól, hanem létezőnek tekintjük!

Merthogy a társunkban általunk okozott sérelem, fájdalom sokkal jobban fáj akkor, ha homokba dugjuk a fejünket, és nem veszünk róla tudomást.

Ez persze nem mindig könnyű!

Sokunknak nem megy könnyen! Mert a szívünk mélyén szeretnénk jó és kedves párja lenni a párunknak, és néha nem könnyű szembenézni azzal, hogy valami olyat tettünk, ami fáj a másiknak! Kényelmetlen a helyzet!

Emellett könnyű úgy éreznünk, hogy ha végighallgatjuk a párunk a sérelmét, azzal a saját hibás szerepünket fogadjuk el. Pedig ezt a két dolgot tilos összekeverni! A társunk fájdalmának elismerésére akkor is szükség van, amikor a lelkünk mélyén nem érezzük jogosnak az érzéseit! Miért?

Amikor elismerjük, megértjük, elfogadjuk a másik fájdalmát, onnantól kezdve már nem ragaszkodik annyira hozzá, és csökken benne a feszültség, a sértettség!

Úgyhogy a társunk sértettségének, fájdalmának elfogadása, az érzéseinek figyelmes meghallgatása és tudomásulvétele KÖTELESSÉGÜNK konfliktushelyzetekben:

→ Akár hibásnak érezzük magunkat, akár nem!

→ Akár jogosnak érezzük a társunk megbántottságát, akár nem!

→ Akár szándékosan bántottuk meg a társunkat, akár véletlenül!

Minden egyes megbántás esetén el kell először ismernünk a társunk fájdalmát, ha békét szeretnénk!

Sok erőt kívánunk a megvalósításhoz!

 

 

Ha van kedved játszani és szeretnéd megnyerni ezt a hangoskönyv csomagot, csak görgess az oldal tetejére, és válaszolj meg egy egyszerű kérdést!

 

 

 

Játékszabályzat

A helyesen válaszolók között egy párkapcsolati hangoskönyv csomagot sorsolunk ki 11.940 Ft értékben!

A játékban részt vevők hozzájárulnak, hogy az orizdaszerelmet.hu azadataikat felhasználja hírlevél és DM hírlevél kiküldésére, melyekről bármikor leiratkozhatnak. Adatkezelési nyilvántartási azonosító: NAIH-59412.

A nyertest a sorsolás napján, e-mailben értesítjük. A játék ideje: 2016. július 1. – 2016. december 31. A sorsolás időpontja: 2017. január 3.

Küldetésünk

Küldetésünk, hogy párkapcsolatban élő Olvasóinknak olyan gondolatokat és tanácsokat közvetítsünk, amelyek elősegítik hosszútávon is boldog párkapcsolatuk kialakítását, megtartását vagy megmentését. Portálunk szerzői kizárólag a Párkapcsolati Coaching és Mediációs Intézet által regisztrált párkapcsolati coachok, valamennyien a párkapcsolatok területén dolgozó segítő szakemberek.