Mit tenne, ha megkapná élete legjobb tanácsát?

Titkot készülök megosztani: szeresd jól!

A szív bátorsága, a változás hatalma óriási fegyver a kezünkben.

Olyan képességgel bír minden érző ember, amiről talán nem is tud.

Nem mindig könnyű megkapni, amit szeretnénk, amire vágyunk

Egész életünkben célokat kergetünk, kihívások hosszú során bukdácsolunk át és úgy tűnik a sor végtelen, az elérendő vágyak csak gyűlnek és ritkán van igazi megelégedés az életünkben.

Ezért olyan csalókák a szív vágyai

Szinte természetes vágy, ha megszeretünk valakit, összekötjük vele az életünket és elindulunk a közös úton, az ’csak úgy’ működjön. Megtaláltuk, megszerettük, magunkhoz kötöttük, hát most aztán már legyen körülöttünk nyugi és éljünk békében együtt. Talán ezért olyan óriási az első pofon, amikor kiderül, hogy ez bizony korántsem ennyire egyszerű.

A rózsaszín buborékok sokkal gyorsabbal pukkannak ki, mint ahogy jöttek

Telnek a hetek és rá kell döbbennünk, hogy már nem egy emberhez kell alkalmazkodnunk, hanem egyszerre ketten lettünk az életünkben. Bármennyire is erre vágyik az ember, az első lángoló szerelem mégsem segít át mindig, mindenen. Persze rengeteg dolog lett sokkal könnyebb, de lettek új és másként megoldandó problémák is szép számmal.

Egy biztos, összekulcsot kézzel hátradőlni biztosan nem vezet semmire.

Mire van szüksége a párjának?

A szeretetén kívül még arra, hogy azt ki is tudja fejezni, s nem is akárhogyan. Egészen pontosan úgy, ahogy ő képes megélni, felismerni és befogadni azt. Jól tudni szeretni az egyik legnagyobb adottság az életben. De nem kell megijedni, bárhogy adja is az ember, biztos, hogy jobb, mintha el sem kezdené. Biztosan ezerszer hallotta már, hogy a tett halála az okoskodás, szóval nincs mire várni. Vágjon bele bátran és figyelem! Itt most spórolásról szó sem lehet! Teljesen biztos, hogy nem fog fájni, senkit nem fog sérteni és káros mellékhatásoktól sem kell tartani.

Hogy mire kell nagyon figyelni?

Hogy képes-e befogadni, ugyanazt érezni amit ön? Ha nem, egyszerűen váltson stratégiát, keressen más irányokat, módokat. A legjobb ebben a játékban, hogy a visszacsatolás azonnali és biztos lehet benne, hogy valóban őszinte is. Számtalan módja van, ahogy szeretni lehet valakit, egészen biztos, hogy meg lesz az út az Ő szívéhez is.

Kimutatott szerelmünkért ’cserébe’ pedig megkapjuk az élet legnagyobb ajándékát

Az Ő szerelmét. Hiszen egy érzelmileg magabiztos, jól szeretett ember automatikusan adni és szeretni fog. Biztosak lehetünk benne, hogy igaz a régi mondás: a szeretet, a törődés nem osztódik, vagy fogy, hanem bizony megsokszorozódik. Mégpedig hatványozottan. Egy magát értékesnek érző, szeretetben élő ember nem fél viszontszeretni. Nem aggódik, hogy többet ad, nem kicsinyes és kellő biztonsággal fog ön mellett állni. A szerelem nem egy patikamérleg, de üres tálból még csipegetni sem lehet, nemhogy jóllakni. Töltse tele bátran a tálat hát, az se baj, ha túlcsordul olykor.

Amikor a szeretetét adja a párjának, tegye azt minden félelem nélkül

Ha jól szereti, biztosan nem fog hibázni. Nem kiadja magát, vagy lemond az egyéniségéről, ez most nem is önről szól. Az, hogy az ő módja szerint igyekszik kifejezni az érzelmeit sokkal inkább jelenti azt az érzelmi nemességet és felelősséget, hogy tiszta szívvel elköteleződött a közös boldogságunk mellett.

Témák:

Párkapcsolat-építő ajándékcsomag!

Töltsd le ingyen szakértőink által összeállított ajándékcsomagunkat, amelyben összesen 12 értékes tanulmányt és hanganyagot találsz!

Hova küldhetjük?

Küldetésünk

Küldetésünk, hogy párkapcsolatban élő Olvasóinknak olyan gondolatokat és tanácsokat közvetítsünk, amelyek elősegítik hosszútávon is boldog párkapcsolatuk kialakítását, megtartását vagy megmentését. Portálunk szerzői kizárólag a Párkapcsolati Coaching és Mediációs Intézet által regisztrált párkapcsolati coachok, valamennyien a párkapcsolatok területén dolgozó segítő szakemberek.