Forduljunk-e szakemberhez párkapcsolati problémánkkal?

Házassági tanácsadóként és coachként gyakran találkozom olyan emberekkel, akik heves ellenállással reagálnak, ha valamilyen felületen hirdetem magam. Ők azt mondják, hogy nem fair ajánlanom a szolgáltatásaimat, mert azok fizetősek. Mi van azokkal, akiknek nincs pénzük rá? Különben is, ingyen is rendbe lehet hozni a dolgokat.

Egy ilyen embernek egyszer elmondtam, hogy autókat is hirdetnek a TV-ben és plakátokon, pedig nincs mindenkinek pénze rá. Akinek van pénze az autóra, és szüksége van rá, az meg fogja venni. Akinek nincs pénze autóra, az pedig megy gyalog. Ingyen van, de tovább tart.

Ugyanígy a párkapcsolati problémákkal is. (Vagy a társfüggőség esetén, ami a másik szakterületem.) Ha nem vesszük igénybe szakember segítségét, akkor is célba érhetünk, de több veszély is leselkedik ránk. Tudjuk-e egyáltalán az útvonalat? Oda fogunk-e találni a célba, ha találomra indulunk el valamilyen irányba? Ha az útkeresés sokáig tart, és évek óta elveszettnek érezzük magunkat, nem fogjuk-e feladni? Ha mégis megtalálnánk a célt, de ez évekbe, évtizedekbe beletelik, akkor megérte-e “ingyen” menni? Nem baj-e, hogy a fél életünk közben elszállt, vagy elvesztettük közben 3-4 párunkat, mire rájöttünk, mit csinálunk rosszul?

Az én szememben így sokkal “többe kerül” a gyógyulás, mint ha rászántam volna azt a pénzt, amibe egy szakember kerül.

Ez a valaki társfüggőségből gyógyult. Ő magát gyógyította, és 18 évbe telt. Szakember segítségével ez körülbelül 1 év. Ha pedig egy házasság megromlott, akkor nyilvánvaló, hogy valamit nem csinálunk jól. Érdemes egyedül keresnünk az utat, és feltalálni újra a spanyol viaszt? Érdemes hagyni, hogy a házasságunk lecsússzon a lejtőn, ahonnan már nincs visszaút?

Az olvasóimra bízom, hogy megválaszolják ezeket a kérdéseket.

Témák:

Párkapcsolat-építő ajándékcsomag!

Töltsd le ingyen szakértőink által összeállított ajándékcsomagunkat, amelyben összesen 12 értékes tanulmányt és hanganyagot találsz!

Hova küldhetjük?

Megismertem és elfogadom az Adatvédelmi Tájékoztatót.
Hozzájárulok, hogy hasznos tananyagokat, ajánlatokat küldjenek e-mail címemre.

Küldetésünk

Küldetésünk, hogy párkapcsolatban élő Olvasóinknak olyan gondolatokat és tanácsokat közvetítsünk, amelyek elősegítik hosszútávon is boldog párkapcsolatuk kialakítását, megtartását vagy megmentését.