Elveszett üzenetek

Hiányzik valami a párkapcsolatodból? Valamit nem ad meg a párod, pedig neked fontos lenne? Érdemes megbeszélni vele az érzéseidet, és együtt megoldást találni. De az is lehet, hogy a párkapcsolatban meglevő hiányérzeteid mögött régi, feldolgozatlan sérelmeid bújnak meg.

Önismerettel foglalkozva kikerülhetetlenül szembesülünk a ‘szőnyeg alá söpört’ rossz érzéseinkkel – ám ezek tudatosítása szükséges a feldolgozáshoz, változáshoz.

A következő gyakorlat segít tisztábban látni a problémákat, összefüggéseket. Célunk nem a villámgyors megoldáskeresés, hanem az önismeret mélyítése.

Olvasd el az alábbi üzeneteket, és válaszold meg magadban ezeket a kérdéseket:

–  Melyik mondat hat rád erősebben, mint a többi?

– Melyiket juttatták el hozzád (szavakkal, viselkedéssel) gyermekkorodban a körülötted élők, és melyik az, amelyik kimaradt?

– Egy-egy üzenet kimaradása hogyan hatott a személyiséged kialakulására? Személyiséged mély mozgatórugói (félelmek, vágyak, szabályok) között találsz-e olyat, ami az üzenet megszerzésére irányul?

– Párod felé melyiket nehéz mondani/mutatni?

Íme az üzenetek:

  1. Jó vagy. Még akkor is, ha hibázol.
  2. Szükség van rád. Teljes lényed, szükségleteid is fontosak számomra.
  3. Önmagadért szeretlek, nem kell szerepet játszanod.
  4. Különleges és fontos vagy számomra.
  5. A szükségleteid nem jelentenek gondot.
  6. Biztonságban vagy. Bízhatsz önmagadban és bennem.
  7. Gondoskodok rólad, segítek neked.
  8. Megbízhatsz bennem, egy csapat vagyunk.
  9. Számít, hogy velem vagy; és fontos a véleményed.

Van, akire azonnal erősen hat egyik-másik mondat. Van, aki napokig figyeli magát. És persze van olyan személy is, aki más technikát részesít előnyben. Akárhogy is alakul, te csodálatos és szeretetre méltó vagy. 🙂

Témák:

Párkapcsolat-építő ajándékcsomag!

Töltsd le ingyen szakértőink által összeállított ajándékcsomagunkat, amelyben összesen 12 értékes tanulmányt és hanganyagot találsz!

Hova küldhetjük?

Küldetésünk

Küldetésünk, hogy párkapcsolatban élő Olvasóinknak olyan gondolatokat és tanácsokat közvetítsünk, amelyek elősegítik hosszútávon is boldog párkapcsolatuk kialakítását, megtartását vagy megmentését. Portálunk szerzői kizárólag a Párkapcsolati Coaching és Mediációs Intézet által regisztrált párkapcsolati coachok, valamennyien a párkapcsolatok területén dolgozó segítő szakemberek.