Hangold át kapcsolatodat 5 lépésben

Ha már sok éve éltek együtt, a gyerekek egyre nagyobbak, magatokra is sokkal több idő marad.

Ami jó! Igen, akkor, ha még nem untatok egymásra!

Sokaknál azonban már „csak” megszokás az, hogy együtt vannak. Gondold végig, hogy mi a jobb:

  • ha együtt maradtok, és visszahozzátok az érzelmeket
  • vagy egyikőtök jobbra megy, a másik balra?

Arra azért készülj fel, ha az utóbbit választod, elveszted az elmúlt évek gyönyörű pillanatait, hiszen kivel fogod a jövőben megosztani? Az új párod kíváncsi lesz arra, hogy mikor, hol voltál, min nevettetek nagyot előző kapcsolatodban? Ugye nem!

Lehet, hogy idegesítitek is egymást? Biztos, hogy mindenkinek vannak rossz tulajdonságai, de ne feledd, Neked is. Akár milyenek is vagytok, egykor nagyon tudtátok szeretni egymást hibáitokkal együtt.

Mostani feladat: Élesszétek újra az érzelmeket!

Menni fog? Ha igazán akarjátok, és nem csak mondjátok, akkor igen. Menni fog! Persze nem egyik napról a másikra, hiszen nem pár nap alatt vesztek oda az érzelmek, de ha kitartóak vagytok, akkor sikerülni fog!

1. Figyelj a párodra, és ha olyat csinál, ami neked jól esik, vedd észre! Sőt, köszönd meg neki! Lehet, hogy eddig észre sem vetted, hiszen olyan természetes, ha férjed kiviszi a szemetet / ellapátolja a havat, vagy feleséged finomat főz / kimossa a ruhádat. De ő ezt neked teszi meg! Helyette olvashatna, focit nézhetne, vásárolgathatna, de ő veled van, és Neked csinálja meg!

2. Minden nap tegyél jót párodnak! Miért? Mert szereted!
Mi is lehet ez? Ami természetesen jön belőled! Ezt igazából te tudod, de azért írok párat:- Ha hazajön, akkor menj oda hozzá, és adj egy puszit neki!

– Csak úgy öleld át, búj hozzá!
– A boltban vedd meg neki kedvenc csokiját (pedig nem is volt a bevásárló listán).
– Készíts neki váratlanul egy gyertyafényes vacsorát!
– Évfordulótokon vegyetek ki 1 nap szabit, és csak egymással foglalkozzatok!

3. Mit tegyél ez után? Na, most üljetek le, és beszéljétek meg egymással, hogy milyen érzést váltottatok ki egymásból. Hogyan? Ahogy jó nektek! Ha ehhez egy pohár bor kell, akkor a mellett, ha egy közösen eltöltött napra van szükségetek, akkor menjetek el otthonról, hogy más körülmények között legyetek, és beszéljétek át, mit sikerült eddig elérni, és hogyan tovább. Ne tervezzetek meg mindent, csak beszéljétek meg azt, hogy FOLYTATÁS!

4. Ami még ebben segít, ha észreveszed saját érzelmeidet. Kérlek, ne csak azt, ami idegesít, hanem azt is, ami jól esik. Hogy reggel hozzábújtál párodhoz, hogy a puszi az érzelemből jöjjön, ne csak megszokásból. De vegyél észre minden mást is, azt hogy elérted a villamost, gyorsan beértél kocsival munkahelyedre, süt a nap! Légy hálás mindezért, ne vedd természetesnek, hanem hagyd, hogy ezek az események pozitív hangulatba hozzanak. Tudatosítsd magadban, hogy milyen gazdag vagy érzelmekben! Azt se felejtsd el, hogy sok érzelmet pont életed párja vált ki belőled!

5. Párodat hívd becenéven! Évek során azt tapasztaltam, hogy akik ridegen, csak a keresztnevén szólítja párját, sokkal kevesebb melegség van kapcsolatukba. Becézd párodat nyugodtan, de csak úgy, amit ő is szeret. Ha ezt hangsúllyal is alátámasztod, sokkal több kedvesség költözik a kapcsolatotokba.

Ha Nektek más vált be, akkor használjátok azt! A lényeg, hogy minden nap dolgozzatok meg egymásért, és a kapcsolatotokért!

Pár év múlva visszatekintve erre az időszakra, jót nevettek majd rajta!

Sok sikert hozzá!

Témák:

Párkapcsolat-építő ajándékcsomag!

Töltsd le ingyen szakértőink által összeállított ajándékcsomagunkat, amelyben összesen 12 értékes tanulmányt és hanganyagot találsz!

Hova küldhetjük?

Küldetésünk

Küldetésünk, hogy párkapcsolatban élő Olvasóinknak olyan gondolatokat és tanácsokat közvetítsünk, amelyek elősegítik hosszútávon is boldog párkapcsolatuk kialakítását, megtartását vagy megmentését. Portálunk szerzői kizárólag a Párkapcsolati Coaching és Mediációs Intézet által regisztrált párkapcsolati coachok, valamennyien a párkapcsolatok területén dolgozó segítő szakemberek.