Te is értékes vagy!!!

Az identitásunknak nem szabad abból fakadnia, hogy mások mit gondolnak rólunk. Sokan áldozatául esnek annak a tévhitnek, hogy a közösségi oldalakon a like számai alapján értékelik magukat. Ha nem elég a like, akkor kevesebb ruhadarabbal próbálkoznak. Persze ez általában meghozza a sikert. Itt jön az igazi csapda. Jönnek a kommentek,és felháborodást vált ki ha a férfiak szemtelenül nyomulnak, vagy ajánlatokat tesznek egyéjszakás kalandra. Nőnek lenni nem azt jelenti, hogy minden értékedet odadobod, csak azért mert azt hiszed, akkor kellesz. Minden kép megcsinált, ami egy irreális világot mutat be, miközben a szereplő személyisége mindig ugyanaz marad. Legtöbben érzelmeink uralma alatt állunk, sokszor hangulatunkat mások hozzánk való viszonya, vagy a körülményeink határozzák meg.

Honnan indulnak a sérülések?

A magazinok címlapján tökéletes lányokat látunk. A  lányok főleg tinédzser korban elkezdik magukat hasonlítgatni ezekhez az ideálokhoz. Belehajszolva magukat mindenféle fogyókúrába, hogy ők is ilyenek legyenek. Egy idő után teljesen torz képek alakulnak ki, és nem is képesek saját magukat reálisan látni. Pedig mindannyian mások vagyunk, és mindenkinek más tetszik. A szépség szubjektív. Mindenkinek megvan az elrendelt párja.

Egy tinédzser elmondása alapján, amikor a hormonok elkezdtek változást hozni az életében, felszedett pár kilót. Persze a reakció nem maradt el az osztálytársaktól, barátoknak hitt emberektől. Elindult a gúnyolódás, a csúnya becenevek. Ilyenkor azok a hazugságok kezdenek el felkapaszkodni az elmében, hogy ,,milyen értéktelen vagy”, ,,nem fogsz kelleni senkinek”. Ez mind hazugság!Azután ez a tini elkezdett fogyni, lekerült a fogszabályzója,és a saját környezete nem ismert rá. A fiúk észrevették, és elkezdtek neki udvarolni. Megváltoztak a dolgok, de egy dolog megmarad. A lelkében egy fájdalom, a sok bántás után.

Minden körülmény között maradjon meg a méltóságotok, a női mivoltotok. Ne felejtsétek el, hogy mindig van olyan férfi, szülő, testvér, akinek te vagy a legfontosabb, és te vagy a legszebb! A lényeg, hogy tudd magadról: Te is értékes vagy!

Témák:

Párkapcsolat-építő ajándékcsomag!

Töltsd le ingyen szakértőink által összeállított ajándékcsomagunkat, amelyben összesen 12 értékes tanulmányt és hanganyagot találsz!

Hova küldhetjük?

Küldetésünk

Küldetésünk, hogy párkapcsolatban élő Olvasóinknak olyan gondolatokat és tanácsokat közvetítsünk, amelyek elősegítik hosszútávon is boldog párkapcsolatuk kialakítását, megtartását vagy megmentését. Portálunk szerzői kizárólag a Párkapcsolati Coaching és Mediációs Intézet által regisztrált párkapcsolati coachok, valamennyien a párkapcsolatok területén dolgozó segítő szakemberek.