Édes gyümölcsszemek

Amíg tart a szerelem, addig könnyű jót és szépet találni a párunkban. Ahogy telik az idő, vannak, akiknek egyre nehezebb. Hogyan tarthatjuk fenn a jó dolgok észrevételét?

Egy tipp, ami feledhetetlen ajándék is lehet…

Olyan időszakban, amikor egyébként sincs elegendő szeretet a kapcsolatban, problémák, konfliktusok vannak, nehéz észrevenni a jót, a pozitívot.

Tegyünk el befőttet!

Már a kapcsolat elején el lehet kezdeni a felkészülést. Minden évben, minden nap végén írjunk le párunkról egy arra a napra vonatkozó pozitív dolgot: amit köszönünk neki, ami miatt hálásak vagyunk neki.  Mondjuk is meg neki még aznap, de gyűjtsük is össze például egy szép befőttes üvegbe.

Ezek lesznek a gyümölcsök, évi 365 szem gyümölcs.

Eltesszük-tartósítjuk.

Egy különleges alkalomra – legyen az karácsony, újév, születésnap, névnap vagy évforduló – adjuk át neki. Kössünk rá szalagot, címkézzük fel, hogy mi van benne és mikor tettük el – ahogy a befőtteknél szokás.

(Csak zárójelben jegyzem meg, hogy ezt a módszert alkalmazhatjuk gyermek születéskor is: minden évben összegyűjthetjük a gyermekkel kapcsolatos legfontosabb eseményeket, dolgokat, rajzait, ajándékait és „borítékolhatjuk”. Átadhatjuk például a 18. születésnapján.

Tudom, hogy manapság sokan számítógéppel írnak, interneten osztanak meg, de a kézírásnak különleges energiája van.)

A párom 60. születésnapjára készültem.

A meglepetés buli mellett gondolkodtam azon, mit is adhatnék neki, ami egyedi, csak ő kaphat ilyet és csak én adhatom neki. Ekkor jött az ötlet, hogy vettem egy üveget és el kezdtem írni kis cetlikre: 60 dolog, amit szeretek benned, és amiket szeretek veled csinálni. Ez a címke került az üvegre és elkezdtem tölteni.

Átadtam. Nagyon jól esett neki! Csodálkozott is, hogy össze tudtam szedni ennyi dolgot róla? Hát persze! Könnyű volt. Időnként előveszi és olvasgatja. Mint amikor elővesszük az eltett befőttet, kinyitjuk, belekóstolunk. Mosolyog. Örül. Újra és újra…

Javaslom, próbálja ki Ön is! Higgye el, kapcsolatépítő hatása felbecsülhetetlen. Kellemes érzés minden nap végén egy kis időt azzal tölteni, hogy a párunkon, a kapcsolatunkon gondolkodunk. Leírjuk, elmondjuk. Mosolyogva bújunk össze és alszunk el.

Ha Önnek is van „tartósító, fenntartó” praktikája, amit megosztana, örömmel fogadom.

Témák:

Párkapcsolat-építő ajándékcsomag!

Töltsd le ingyen szakértőink által összeállított ajándékcsomagunkat, amelyben összesen 12 értékes tanulmányt és hanganyagot találsz!

Hova küldhetjük?

Küldetésünk

Küldetésünk, hogy párkapcsolatban élő Olvasóinknak olyan gondolatokat és tanácsokat közvetítsünk, amelyek elősegítik hosszútávon is boldog párkapcsolatuk kialakítását, megtartását vagy megmentését. Portálunk szerzői kizárólag a Párkapcsolati Coaching és Mediációs Intézet által regisztrált párkapcsolati coachok, valamennyien a párkapcsolatok területén dolgozó segítő szakemberek.