Szeretethiány

A szeretet csapdája

Ígértem, hogy a kihűlt kapcsolatokkal összefüggésben felhívom a figyelmet arra a csapdára, amibe sokan beleesnek.

Ez pedig az a csapda, amikor azt érzed, hogy eltávolodtatok, pedig TE mindent megtettél a kapcsolatotok érdekében. TE szeretted és szereted. TE gondoskodsz róla. TE mosod a ruháit, neveled a gyerekeket. TE keresed a pénzt, TE eltartod a családod, TE értük dolgozol. TE levágod a füvet vagy TE minden este főzöl rá.

De állj meg egy percre. Hol van ebben a rendszerben Ő???

Egy idő után hajlamosak vagyunk a kapcsolatunkat nagyon egyoldalúan nézni. Csak azt figyeljük, mi mennyi mindent teszünk bele. Közben a szomorú valóság az, hogy elfeledkezünk a társunkról és arról, hogy Ő is ott van. Mellettünk. És neki is van egy nézőpontja, ami lehet, hogy pont az ellenkezője a miénknek.

Gondolj bele, ha Ő is és Te is csak azt nézitek mit tesztek bele ti magatok, a kapcsolatba, akkor ki figyeli azt, hogy MIRE VAN SZÜKSÉGE A MÁSIKNAK?

Ha te szeretetből minden este főzöl, honnan tudod, hogy párod nem egy rendelt pizzának és egy jó forró fürdőnek örülne jobban munka után, Veled?

Honnan tudod, hogy ha Te keresed a pénzt, és mindig dolgozol, hogy párod nem erre, hanem arra, vágyik, hogy sétálj vele egyet és jót beszélgessetek valahol?

Honnan tudod, hogy bár gondoskodásból mindent megszerelsz a ház körül és nyírod a füvet minden héten, Ő nem annak örülne-e jobban, ha kapna egy szál virágot, vagy egy romantikus sms-t a nap folyamán? – és ettől lenne igazán boldog?

Annyi mindenben különbözünk. Más és más az, amit egy pár tagjai fontosnak éreznek, és más dolgokból érzik szeretve magukat.

A párok eltávolodásának és a szerelem kihűlésének egyik oka, hogy bár mindkét fél A MAGA MÓDJÁN SZERETI A PÁRJÁT, mégsem tudják egymást boldoggá tenni.

Tudjuk meg, mi teszi boldoggá a Párunkat. Kérdezzük meg. Egyszerűen kérdezzük meg tőle, hogy minek örülne igazán, ha megtennénk. Bátorítsuk őt, hogy gondolja végig, mert azt szeretnénk, ha boldog lenne mellettünk.

Lássunk két tipikus példát:

Sok nő gondolja azt, hogy akkor lesz jó párja, felesége a férjének, ha mos, főz, takarít, neveli a gyerekeket. Ezek nagyon fontosak. De a férfiak számára legalább ilyen fontos az is, hogy a párja NŐ maradjon. Odafigyeljen magára, beszélgessen a férjével, és ne csak a gyerekekkel foglalkozzon.

A férfiak pedig nagyon gyakran érzik azt, hogy ha jól keresnek, ha eltartják a családot, akkor az már elégséges hozzájárulás a párkapcsolatukhoz. Sokszor gondolják azt, hogy ha elég pénzt keresnek, akkor már nem szükséges például néha egy szál virággal haza állítani, vagy segíteni a nőnek a házimunkában. Csupán az anyagi biztonságtól nem minden nő fogja boldognak érezni magát.

Eltérő dolgokat tartunk fontosnak. Ha szeretetteljes kapcsolatra vágyunk, akkor tudjuk meg, mi okoz igazán örömöt a párunknak, mitől érzi magát szeretve!

Témák:

Párkapcsolat-építő ajándékcsomag!

Töltsd le ingyen szakértőink által összeállított ajándékcsomagunkat, amelyben összesen 12 értékes tanulmányt és hanganyagot találsz!

Hova küldhetjük?

Küldetésünk

Küldetésünk, hogy párkapcsolatban élő Olvasóinknak olyan gondolatokat és tanácsokat közvetítsünk, amelyek elősegítik hosszútávon is boldog párkapcsolatuk kialakítását, megtartását vagy megmentését. Portálunk szerzői kizárólag a Párkapcsolati Coaching és Mediációs Intézet által regisztrált párkapcsolati coachok, valamennyien a párkapcsolatok területén dolgozó segítő szakemberek.