Ússzunk az árral szemben!

Nem dolgozom, csak a gyerekekkel vagyok – hallani néha anyukáktól.

Van-e értéke és megbecsülése a háziasszonyok, kismamák munkájának?

Ma, a 21. században?  A kisgyerekes anyukák munkáját tudományosan vizsgálták, és arra a következtetésre jutottak, hogy az egyenértékű a családi bevétel egyharmadának értékével.

DE MÉG MEKKORA KINCS!!

A gyerekekkel való foglalkozás úgyszintén komoly munkát, energiát jelent. Mit tegyen az anyuka, hogy értékesnek érezze magát, ne fásuljon bele a napi tennivalók taposómalmába?

Megvan minden időszaknak a kihívásai.

A gyereknevelést nem lehet későbbre halasztani, akik növekednek, foglalkozást igényelnek és sok-sok türelmet. De jól néznénk ki, ha anyáink, nagyanyáink nem ugyanezt tették volna mivelünk és szüleinkkel. Miből voltak ők, más volt a genetikájuk? Mi volt a titka annak, hogy

  • türelmesek voltak
  • gépesítés nélkül is elvégezték a feladatukat
  • nem ritkán sok gyerekes családot menedzseltek
  • az ősi bölcsességgel okos dolgokra tanították környezetüket
  • az erkölcsös élet erény volt
  • vidám karakterű, nagy mesélő mamák voltak

Ma mások lettek a hölgyek. Dolgoznak, karriert építenek. A fenti jelzők sok mai anyukában megvannak, szó sincs róla. Nem veszett ki az értékes, bölcs, erkölcsös életvitel. De jobban kifáradnak, az élet sodrása kiszívja belőlük az erőt.

Más lett a világ. Az erkölcsi értékek fellazulása, a megélhetés harcai olyanok, mintha ÁRRAL SZEMBEN ÚSZNÁNK. Küzdelmesebb lett az élet. Fenntarthatjuk-e elveinket?  A család és gyermeknevelés érték-e ma is?

IGEN!!!

Akkor is ha a társadalom egy része nem osztja a hagyományos családmodell értékeit! Alakítsuk ki családunkban a „boldogság szigetét”.

Adjunk időt, figyelmet gyermekeinknek, mert nagyon hamar elszaladnak a gyermekévek, és soha nem jönnek vissza. Beszélgessünk, olvassunk fel érdekes történeteket! MOST.

Gondoljunk vissza gyermekkorunk boldog időszakaira. Pillanatokra, emlékekre. Színekre és illatokra. Ízekre, melyeket most is keresünk. Mennyire nem a pénzről és a vagyonról szóltak azok a szempillantásnyi, de feledhetetlen örömök! Szeretet-adagok, amiket a szülői ölelés és törődés adott.

Emellett adjunk IDŐT magunknak.

Kell a pihenés, megújulás, tartalmas szabadidő. Oldjuk meg, hogy házastársunkkal is minőségi időt töltsünk, így a családi közösség megújul, nem unjuk meg a feladatainkat sem, egymást sem. Élő halak leszünk, akiket nem sodor el az ár.

Témák:

Párkapcsolat-építő ajándékcsomag!

Töltsd le ingyen szakértőink által összeállított ajándékcsomagunkat, amelyben összesen 12 értékes tanulmányt és hanganyagot találsz!

Hova küldhetjük?

Küldetésünk

Küldetésünk, hogy párkapcsolatban élő Olvasóinknak olyan gondolatokat és tanácsokat közvetítsünk, amelyek elősegítik hosszútávon is boldog párkapcsolatuk kialakítását, megtartását vagy megmentését. Portálunk szerzői kizárólag a Párkapcsolati Coaching és Mediációs Intézet által regisztrált párkapcsolati coachok, valamennyien a párkapcsolatok területén dolgozó segítő szakemberek.