Nyertesek és vesztesek

Nyertes vagy vesztes vagyok a kapcsolatomban?

A hétköznapokban nagyon sok apró helyzet adódik, amikor a párunkkal meg lehet harcolni az igazunkért. Kérdés, hogy megéri-e? Hogy arra tettünk-e fogadalmat, hogy mindig harcoljunk, bizonygassunk, győzzünk?

Vagy fontosabb az értő szeretet, az elfogadás, az elnézés, a jin-jang balanszra törekvés, a béke őrzése? Ez mindig a konkrét helyzettől és témától függ. Ugyanakkor mostanában sokan vannak, akiknek a párkapcsolata csatamezővé változott az igazságuk állandó hangoztatása miatt.

  • Vannak élethelyzetek, amikor lehet igazunk csendben, hangoztatás nélkül is.
  • Van, amikor tudjuk, kinek van igaza, de nincs szükség arra, hogy kimondassuk vagy mi magunk kimondjuk ezt.
  • Van, amikor igazunk van, de le tudunk róla mondani, mert a másiknak valamiért fontosabb az ő igazsága, mint nekünk magunké.
  • Van, hogy igazunk van és a társunknak is igaza van. Mindenkinek megvan a maga szempontjából az igazsága.

Olyan is lehet, hogy egy párkapcsolatban az egyik fél sokkal inkább a békét keresi és nem fontos neki az igaza bizonygatása, míg a társának ez sokkal fontosabb. Ettől még nem biztos, hogy a hangosabb félnek van többször igaza.

Ha nekem van többször igazam, akkor jobban érzem magam a párkapcsolatomban? Ha folyton bizonygatom az igazamat és harcolok, az építeni fogja a kapcsolatot a párommal? Ha a párom folyton legyőzöttnek érzi magát a vitákban, akkor majd boldog lesz velem?

A győzelem és az utolsó szó tényleg ennyire fontos egy párkapcsolati vitában?

Témák:

Párkapcsolat-építő ajándékcsomag!

Töltsd le ingyen szakértőink által összeállított ajándékcsomagunkat, amelyben összesen 12 értékes tanulmányt és hanganyagot találsz!

Hova küldhetjük?

Küldetésünk

Küldetésünk, hogy párkapcsolatban élő Olvasóinknak olyan gondolatokat és tanácsokat közvetítsünk, amelyek elősegítik hosszútávon is boldog párkapcsolatuk kialakítását, megtartását vagy megmentését. Portálunk szerzői kizárólag a Párkapcsolati Coaching és Mediációs Intézet által regisztrált párkapcsolati coachok, valamennyien a párkapcsolatok területén dolgozó segítő szakemberek.