Majd mellettem megváltozik…

Gyakran halljuk a barátainktól, mikor mesélnek egy újdonsült kapcsolatukról. Sok dolog nem stimmel, sok a probléma, de ,,majd mellettem megváltozik”.

Szerinted lehet ebből egy jó házasság?

Lehet, hogy azt hiszed menni fog, de ez valószínű, hogy nem fog működni. Nem egyszerű olyan gyermekkorban kialakult, felvett viselkedésmintákat kitörölni, amik hosszú évek óta gyökereztek meg a bensőnkben.

Ez egyféleképpen lehetséges

Ha van elég türelmünk, kitartásunk és felismerjük, hogy a változás mindig nálunk kezdődik. Egy kapcsolat kezdeténél még mindenki türelmes, kedves, és annyira összpontosítunk a másikra, hogy szinte nincs is külvilág. Nem érdekelnek minket a hétköznapi dolgok, problémák, mert csak a másikat látjuk. Sokszor nem is reálisan, csak beleképzelünk különböző tulajdonságokat, amiket szeretnénk magunknak. De telik az idő. Hogyan változik a párunk, ha jönnek a problémák? És persze ne felejtsük el, hogy mi is változunk a körülményekkel együtt. Ha már az elején vannak olyan szembetűnő dolgok, amik idegesítenek a párod viselkedésében, akkor feltétlen ismerd meg előbb. Ne ugorj fejest egy házasságba addig, amíg nem derül ki, hogy tényleg illetek-e egymáshoz.

Minden esetben hiszem, hogy van megoldás. Ha eltökélten akarjuk a másikat, és tudunk feltétel nélkül szeretni. Ha fontosabb a másik, mint saját magunk. Ha boldoggá akarjuk tenni a párunkat. De tartsuk szem előtt, hogy lehet, hogy ő sosem fog megváltozni.

Bevállalod?

Témák:

Párkapcsolat-építő ajándékcsomag!

Töltsd le ingyen szakértőink által összeállított ajándékcsomagunkat, amelyben összesen 12 értékes tanulmányt és hanganyagot találsz!

Hova küldhetjük?

Küldetésünk

Küldetésünk, hogy párkapcsolatban élő Olvasóinknak olyan gondolatokat és tanácsokat közvetítsünk, amelyek elősegítik hosszútávon is boldog párkapcsolatuk kialakítását, megtartását vagy megmentését. Portálunk szerzői kizárólag a Párkapcsolati Coaching és Mediációs Intézet által regisztrált párkapcsolati coachok, valamennyien a párkapcsolatok területén dolgozó segítő szakemberek.