Ki a főnök a házasságban?

Régebben többször is hallottam azt a szóviccet, hogy két dolog hazudik :
– Az egyik a statisztika.
– A másik a rendőr.

Én most csak az elsővel foglalkoznék. A másodiktól elnézést kérek a viccért.

Egy házassági felmérés során kiderült, hogy manapság több frigy végződik válással, mint ahol kitartanak egymás mellett! Egy másik statisztika azt mutatta ki, hogy azokban a házasságokban sem élnek boldogságban kivétel nélkül, ahol együtt vannak. De vajon hihetünk a statisztikának ebben az esetben?

Azt hiszem igen, mert egy valós problémáról van szó! De valójában miért nem boldog a házasságok nagy része?

Az emberek egy idő után elfelejtik azt az alapvető dolgot, miszerint ha nem foglalkoznak kellőképpen valamivel, nem szentelnek rá elég időt, figyelmet, az szépen lassan elkopik, vagy meghibásodik, és a végén tönkremegy!

Ha kertes házban laknak akkor tudják, hogy a kertet folyamatosan gondozni kell. A füvet le kell vágni, locsolni kell, néha gyomlálni is, különben belepi a gaz. A virágok is szeretik a vizet, ahogy a fák is. Ahhoz, hogy szívesen üldögéljenek a „teraszon” , minden nap gondozni kell a kertet. Miért lenne ez másképp a házassággal?

Sokan azt gondolják, hogy egy házasságban minden működik magától! Egyszer kell kimondani, hogy „igen”, és ezzel le is tudtak mindent! Pedig egy házasságot is kell ápolni, kell „kertészkedni” benne. Csak itt a szeretetet „virágait” kell elültetni és gondozni!

De a házasságra azt is sokszor mondják, hogy olyan mint egy „intézmény”. Ez így van, a legszebb hivatal. De ezt is, mint minden intézményt működtetni kell a benne „dolgozóknak”! De vajon hány órás munkarendben?

Itt a munkaidő kötetlen. De minden nap el kell végezniük a saját dolgukat ahhoz, hogy minden rendben legyen. Ellenben egy hagyományos munkahellyel, itt nincs szabadnap. Nem mehetnek el szabadságra mert elfáradtak. Ebben a helyzetben ha elfáradnak, az azért van, mert nem dolgoznak rendesen!

De azért van egy jó hírem is:
– ha minden nap alaposan, lelkiismeretesen elvégzik a napi teendőiket, ez a munkahely egy életre szól, boldogságban, szeretetben, békességben!

Ha ironikusan szeretnék fogalmazni azt mondanám, hogy:
– ha jól dolgoznak nem kell aggódni, mert nem fogja önöket kirúgni a „főnök”!

Hiszen ebben a helyzetben mindenki a saját maga főnöke. Mindenki annyi napot dolgozik, amennyit szeretne. De mi kell ahhoz, hogy jó munkaerőnek mondhassák magukat?

Először is tegyék fel a kérdést magukban:

  • minden nap eleget tesznek a házasságukban ahhoz, hogy a társuk szeretve érezze magát?
  • úgy fejezik ki a szeretetüket, ahogy a párjuk szeretné, ahogy neki jó?
  • minden nap keresik a lehetőséget, hogy a kedvében járjanak?
  • mindig érdeklődnek iránta, hogy milyen napja volt?
  • legalább naponta egyszer mindegyiket megteszik a felsoroltak közül?

A válaszokat ott találják a mindennapjaikban! Ha ezekre a kérdésekre őszintén válaszolnak, akkor már meg is tették az első lépést egy boldogabb házasság felé. Azt pedig, hogy a következő lépéseket is megteszik e, a szeretetük ereje, a kitartásuk és a „munkabírásuk” dönti majd el!

Jó munkaerőnek tartja magát?

Sikeres és boldog házaséletet kívánok.

Témák:

Párkapcsolat-építő ajándékcsomag!

Töltsd le ingyen szakértőink által összeállított ajándékcsomagunkat, amelyben összesen 12 értékes tanulmányt és hanganyagot találsz!

Hova küldhetjük?

Küldetésünk

Küldetésünk, hogy párkapcsolatban élő Olvasóinknak olyan gondolatokat és tanácsokat közvetítsünk, amelyek elősegítik hosszútávon is boldog párkapcsolatuk kialakítását, megtartását vagy megmentését. Portálunk szerzői kizárólag a Párkapcsolati Coaching és Mediációs Intézet által regisztrált párkapcsolati coachok, valamennyien a párkapcsolatok területén dolgozó segítő szakemberek.