Ünnepek idegbaj nélkül

Közeledik a Karácsony. Hamarosan indul az őrület. Még alig kerültek le a polcokról az iskolakezdés füzet csomagjai a plázák már csillogó ünnepi díszbe öltöznek. Minden évben egy kicsit előbb, mintha attól kéne félni, hogy lemaradunk valamiről.  Az igazság az, hogy le is maradunk, mégpedig a meghitt, nyugodt ünnepről.  Elindul a tervezgetés, hogy ki mit kap. Minden évben egy kicsit többet, kicsit drágábbat. A bevásárlóközpontok előtt az autók csomagtartóját nagy TV dobozzal tágítani próbáló türelmetlen emberek tömegét figyelhetjük meg. Hol van itt a meghittség, a szeretet?? Muszáj részt vennünk ebben?

NEM! Ez csak elhatározás kérdése.  Dönthetünk úgy is, hogy idén rendhagyó ünnep lesz! Hogyan?

  • Készítsünk listát, hogy kinek „kell” ajándékot vennünk! Aztán nézzük végig, hogy ki az akinek tényleg szívből, örömmel ajándékozunk és ki az akinek illemből vagy kötelezően tesszük ezt! Csökkentsük ezt a kört! Biztos, hogy a megajándékozott is hasonlóan érzi és örülni fog, ha felhívjuk és megbeszéljük vele, hogy mostantól nincs ajándékozás.  Ha nem akarjuk ennyire drasztikusan, akkor térjünk át az iskolai osztályokban alkalmazott kalap módszerhez. Húzzunk 1-1 nevet! Így mindenki kap valakitől ajándékot.
  • Ajándékozzunk „élményt”! Menjünk el közösen színházba, kirándulni, korcsolyázni. stb!
  • Készítsünk egyedi, kézműves ajándékokat!. Ez remek családi program lehet, ha a gyerekeket is bevonjuk ebbe. Rengeteg könnyen megvalósítható hasznos ötletet találhatunk az interneten.
  • Fogadjuk el, hogy repedt bejgli is kerülhet az asztalra!
  • Ne bonyolítsuk túl az ünnepi menüt! Egyszerű, különleges ételeket tegyünk az asztalra.
  • A fenyőfát az árusítóhelyen faragtassuk bele a talpba! Így 24-én garantáltan megúszhatunk egy veszekedést.

Gyerekeink sokkal jobban örülnek egy nyugodt családi társasozásnak, mint annak, ha a fenyőfánk tökéletes színharmóniában pompázik. Gondoljuk bele, december 25-e is csak egy nap a naptárban. Csak pirossal van nyomtatva. Békés készülődést kívánok!

Témák:

Párkapcsolat-építő ajándékcsomag!

Töltsd le ingyen szakértőink által összeállított ajándékcsomagunkat, amelyben összesen 12 értékes tanulmányt és hanganyagot találsz!

Hova küldhetjük?

Küldetésünk

Küldetésünk, hogy párkapcsolatban élő Olvasóinknak olyan gondolatokat és tanácsokat közvetítsünk, amelyek elősegítik hosszútávon is boldog párkapcsolatuk kialakítását, megtartását vagy megmentését. Portálunk szerzői kizárólag a Párkapcsolati Coaching és Mediációs Intézet által regisztrált párkapcsolati coachok, valamennyien a párkapcsolatok területén dolgozó segítő szakemberek.