Gyógyír „GYES-betegség” ellen

Csodálatos dolog gyermeket szülni, etetni, pelenkázni, éjszaka „zombi” üzemmódban gyerekkel a karunkban fel alá járkálni és mindeközben feleség üzemmódban maradni.

Nem tudom, hogy ki mit gondol erről. Szerintem nehéz, persze örömmel tesszük. Az igazság az, hogy 6 év GYES alatt be kellett látnom, hogy a napi 10 óra munka egy multinál közel sem volt olyan fárasztó, mint a gyerekkel, gyerekekkel otthon lenni. Van, akinek ez nem okoz gondot, élvezi az otthonlét minden percét. Irigylem érte.  Van, aki nem meri beismerni és van, aki hozzám hasonlóan vállalja, hogy nehezebb, mint amire számított.

Hogyan tehetjük könnyebbé ezt az időszakot?

  • Először is valljuk be nyugodtan, hogy néha legszívesebben visszaadnánk a gyermekünket a gólyának!  DE ettől még jó anyák maradunk!
  • Kérjük meg a párunkat, hogy vegyen ki néha 1-1 extra szabadnapot! Ilyenkor tilos ügyet intézni, vásárolni. Ez a nap szóljon a lazításról, az egymással foglalkozásról.
  • Ne mindig csak a gyerek körüli dolgokról beszéljük a párunkkal. Esténként kapcsoljuk át társ üzemmódba.
  • Rendszeresen menjünk el jógázni, tornázni, táncolni, futni! Minden nőnek szüksége van felnőtt emberek társaságára. Töltődni kell, így sokkal türelmesebbek leszünk a gyerekkel!
  • Önismeretben érdemes fejlődnünk ebben az időszakban. Nézzük meg, mivé váltunk anyaként!  Fontos, hogy gyermekünk egészséges személyiséggel rendelkező szülőket lásson.
  • Iratkozzunk be egy tanfolyamra! Tanuljunk új dolgokat! Érdemes esetleg elgondolkozni, hogy mit fogunk csinálni GYES után. Visszamegyünk-e az eredeti szakmánkba? Mennyire volt gyerekbarát? Ha nem, akkor érdemes új szakmát tanulni.  Sokszor úgy érezzük, hogy nem akarunk a gyermekünktől időt elrabolni ezért nem megyünk sehová. Ez az idő bőségesen megtérül. Ha mi jól érezzük magunkat, akkor gyermekünk is.
  • Hagyjuk a dagadt ruhát másra!  Vagy legalább is későbbre.  A vasalatlan ruha és a mosatlan edény nem visít és meg is vár. Használjuk ki gyermekünk pihenő idejét egy kis lazításra, olvasásra, kézműveskedésre!
  • Nagyon fontos, hogy otthon is öltözzünk fel csinosan!  Párunk meghálálja, ha nem kinyúlt, bébiételes pólóban fogadjuk őt esténként.
Témák:

Párkapcsolat-építő ajándékcsomag!

Töltsd le ingyen szakértőink által összeállított ajándékcsomagunkat, amelyben összesen 12 értékes tanulmányt és hanganyagot találsz!

Hova küldhetjük?

Küldetésünk

Küldetésünk, hogy párkapcsolatban élő Olvasóinknak olyan gondolatokat és tanácsokat közvetítsünk, amelyek elősegítik hosszútávon is boldog párkapcsolatuk kialakítását, megtartását vagy megmentését. Portálunk szerzői kizárólag a Párkapcsolati Coaching és Mediációs Intézet által regisztrált párkapcsolati coachok, valamennyien a párkapcsolatok területén dolgozó segítő szakemberek.