Új év, új kezdet – a párkapcsolatban is

Ahogy közeledik az év vége, a legtöbben végiggondoljuk, mi történt velünk az elmúlt 12 hónap során, elértük-e, amit kitűztünk magunk elé célként, és mélyebben magunkba nézünk, hogy boldogok vagyunk-e, ott vagyunk-e, ahol valóban lenni akarunk.

Időnként, és erre nagyon jó alkalom az új évkezdet, érdemes a kapcsolatunkkal is számot vetnünk:

  • szeretve érzem magam a kapcsolatomban?
  • a társam vajon szeretve érzi magát mellettem?
  • mit tettem ma, ezen a héten, ebben az évben azért, hogy Ő szeretve érezze magát?
  • őszintén kommunikálunk vagy kimondatlan sérelmek mérgezik a kapcsolatunkat?

Ha bármelyik kérdésre “nem” a válasz, esetleg válasz helyett szorongató érzést fedezünk fel a gyomrunkban, akkor sem kell megijedni, mert semmi sincs veszve! Ellenkezőleg, a legjobb úton vagyunk, hogy javítsunk a kapcsolatunkon, hiszen a felismerés az első lépés, ez teszi lehetővé, hogy változtassunk és boldogabb évet zárjunk jövőre. De hogyan érhetjük ezt el?

Első lépésként elkezdhetünk újra örömet szerezni a társunknak. Felidézhetjük, minek örül nagyon, mivel tudjuk meglepni, mi az, ami mosolyt csal az arcára. Tudassuk vele azt is, hogy mi mitől éreznénk magunkat szeretve, beszéljük át újra az igényeinket, hisz azok a hosszú évek során változhatnak. (Te ugyanaz az ember vagy, és ugyanarra vágysz, mint öt évvel ezelőtt?)

Ha a másik nem ismeri a dolgokat, amiktől mi MA úgy érezzük, hogy szeretve vagyunk, nem fog tudni érdemben hozzátenni a mi boldogságunkhoz. Az, hogy szeretettnek érezzük magunkat a kapcsolatunkban, a mi felelősségünk is!

Újévi fogadalomként pedig fogadjuk meg, hogy mától kibeszéljük a sérelmeket, és addig nem engedünk, amíg mindenki számára megnyugtatóak és pozitívak az eredmények!

Szeretetteljes kapcsolatban gazdag Boldog Új Évet Kívánok!

 

Témák:

Párkapcsolat-építő ajándékcsomag!

Töltsd le ingyen szakértőink által összeállított ajándékcsomagunkat, amelyben összesen 12 értékes tanulmányt és hanganyagot találsz!

Hova küldhetjük?

Küldetésünk

Küldetésünk, hogy párkapcsolatban élő Olvasóinknak olyan gondolatokat és tanácsokat közvetítsünk, amelyek elősegítik hosszútávon is boldog párkapcsolatuk kialakítását, megtartását vagy megmentését. Portálunk szerzői kizárólag a Párkapcsolati Coaching és Mediációs Intézet által regisztrált párkapcsolati coachok, valamennyien a párkapcsolatok területén dolgozó segítő szakemberek.